Dringende oproep!

Djika

Via de achterkleinzoon van Djika (86) kwam het verzoek om bij zijn overgrootmoeder de verschrikkelijke levenssituatie te gaan bekijken. Zij woont samen met haar mentaal gehandicapte kleinzoon (42) in een 80-jaar oud en vervallen lemen huisje midden in het centrum van de stad en midden in één van de grootste en drukste Roma wijken van Leskovac. Het huisje telt 35m2 en in de leefkamer ligt Djika op een versleten slaap-bed omdat ze ziek is en bedlegerig. Het plafond wordt voor de helft ondersteunt met houten palen opdat het niet volledig zou instorten. Het dak is al ingevallen en bijgevolg regent het binnen. Het dakgebinte en ganse structuur is verrot en valt niet meer te herstellen. Deze situatie is echt levensbedreigend!

Omdat deze woonst schrijnend is komt dit vrouwtje en haar kleinzoon in aanmerking voor een nieuwbouw. We willen ervoor zorgen dat Djika in haar ouderdom het comfort nog mag kennen van een menswaardige leefruimte.

Voor uw financiële bijdrage via rekening van:

Ngo.Tearfund Belgium, Postbus 127, 1800 Vilvoorde 1

 IBAN: BE41 4359 1900 0110 BIC: KREDBEBB –  vermelding: code 71001/huizenbouw