Renovatie Fam.Marjana

Situatieschets: jonge ouders (30-24j) met 5 zoontjes waarvan een baby’tje geboren rond Kerst’19.

Het gezin leefde in erbarmelijke levensomstandigheden toen wij ze voor de eerste maal gingen bezoeken om de situatie in te schatten. Op de foto’s merk je de toestand van het huisje voor de renovatie. Ook grootvader is inwonend. Het dak was ingestort en leunde op de oude wandkast. Het plafond van de de 2-kamer woning vertoonde op vele plaatsen gaten en de muren vocht-en schimmelplekken door de binnensijpelende regen. 

Tijdens onze presentaties in België deden we een oproep om hulp voor dit gezin. Wij danken de prachtige reactie van onze sponsors die meedragen aan het realiseren van dit zo dringende en nodige project!

Fase 1: in het kader van het project HUIZENBOUW zijn we nog voor de barre wintermaanden aan de slag gegaan. Na de ontruiming van beide kamers bleef er van de schamele inboedel helaas praktisch niets meer over door beschadiging van vocht of instorting op enkele plaatsen. Er werd gestart met het afbreken van het oude dak, plaatsen van een volledig nieuw dak in bitumen platen en het voorzien van isolatie. 

FASE 2: plaatsing van 2 nieuwe ramen, voordeur en binnendeur.

FASE 3: vervangen van electriciteitskabels,  afplakken en schilderen binnenmuren, 1 kamer kreeg een nieuwe betonnen vloer. Een nieuwe kachel verwarmt ondertussen het huisje, zeker nu met de baby erbij. Tweedehands konden we twee slaapbedden en een grote wandkast in goede staat aankopen.