Hulp bij weeskinderen

Na het overlijden van beide ouders was er geen financiële nalatenschap. Zolang de formaliteiten niet in orde waren, konden hun 4 kinderen geen aanspraak maken op hulp van het Sociaal Centrum. Terwijl de oudere broer (21) en zus (18) werken, zorgt de andere zus (14) voor het zusje van 9.

4 weeskinderen die dagelijks proberen om te gaan met een hoop ellende en verdriet. Dat heeft ons bewogen om iets te ondernemen. Samen leven ze in twee kamers waarin juist een kachel en 2 slaapzetels staan, verder staat alles leeg, ook de enige kast. Er was geen stromend water, geen wc, gewoon niets. Graag wilden we bijdragen en niet alleen met regelmatig een voedselpakket te dragen, maar om wat meer comfort te bieden door een kleine keuken en badkamer bij te bouwen.

Einde december startte de oudste zoon Denis de geplande werken door samen met een buurman een septische put te graven. Bij het project huizenbouw stimuleren we de goodwill van mensen die ertoe in staat zijn om mee te werken. Op deze manier krijgt de uitvoering meer waarde voor hen en kunnen ze iets bijleren.

Begin februari 2020 was er budget voorradig om de rest van de uitvoering van het project verder te zetten, nl. de bijbouw van een badkamerruimte en kleine hall. Een team van metselaars begon met het bouwen van de muren en het maken van een verlengd dak van het bestaande huis naar het nieuwe aangrenzende deel. Vervolgens werden waterleidingen en elektriciteit geïnstalleerd, evenals deuren en ramen, de muren en vloer in de badkamer werden betegeld en de vloer in de hal werd in beton gegoten.

In een latere fase werd de badkamer volledig toegerust met boiler, lavabo, douchekraan en wc.

De leden van dit jonge gezin hebben nooit de mogelijkheid gehad om thuis een normaal toilet te gebruiken, ze moesten altijd naar buiten op een hok zonder deur met een gat in de grond. Ze zijn erg blij met dit splinternieuwe comfort, deze normale “luxe” hebben ze nog nooit gekend!

Deze jonge mensen mochten bij elke stap van de werken ervaren dat ze niet vergeten werden, dat ze meetellen en naar hen omgezien wordt.