Nieuw dak – geïsoleerd huis en slaapplaats voor gezin met 6 kinderen

Bij gebrek aan afwatering in heel deze grote Roma wijk werd door de eigenaar een septische put gegraven en gemetst door middel van de gedoneerde materialen. In de eerste fase van hulp kwam later een geïnstalleerde badkamer met bezetting van de muren van de hall. Ook werden er nieuwe ramen, binnendeuren en een degelijke voordeur geplaatst.

Een nieuwe donatie gaf de mogelijkheid om het oude lekkende dak en het nieuwe gedeelte van hall en badkamer volledig te vernieuwen. Hierbij werden de muren opgetrokken zodanig dat er slaapruimte werd gecreëerd voor de kinderen. De dakconstructie werd netjes afgewerkt door dakgoten en afkantingen.

De plannen om het huis te laten isoleren werden in de lente gestart zodat de familie van het hoogste rendement van een degelijk dak en bezette muren kan genieten. Er werd materiaal ter voorbereiding van de fundering aangekocht voor de isolatiewerken buitenshuis. Het mag gezegd worden dat we een echte vakman aan het werk bezig gezien hebben.

Het huis werd ook volledig geschilderd. Het volume van 2 vrachtwagens met keien en zand werden in de voortuin aangebracht om te voorkomen dat die nog onder water komt te staan.

Een blij en tevreden gezin helpen in hun materiële nood geeft ons ook een blij hart. Deze mensen stralen en zijn terecht fier op de grandioze metamorfose van hun woning!