Resultaat project “gereedschap”

In het project “gereedschap” werd de maanden april-juli 2021 de vakman in de kijker gezet: een schrijnwerker, werkman isolatie en renovatie, bouwondernemer en handelaar autoafbraak. Dankzij de zeer bemoedigende respons op deze acties konden we al deze personen toerusten met nieuwe en/of kwalitatief 2e handsgereedschap enz.

In het kader van duurzaamheid kunnen zij voor een lange termijn hun beroep professioneler uitoefenen en hun gezin zelfstandig blijven onderhouden.

Door zelf iets te kunnen bereiken wordt hun zelfvertrouwen gevormd en hun eigenwaarde opgebouwd.

Voor de nieuwe aankopen gingen we samen met de begunstigden naar een gespecialiseerde gereedschapswinkel waar ze voor een bepaald bedrag de tools konden kiezen die ze nodig hadden. Sommigen leken net kinderen die speelgoed mogen uitkiezen. Sommigen vergaten zelfs om te bedanken, te verbaasd over de donatie die ze kregen.

Nieuwe spullen en degelijk tweedehands materiaal en machines; deze mensen zijn helemaal niet gewoon om iets voor een groter bedrag te kunnen bestellen. Hun dank werd geuit door hun enthousiasme en een brede lach op het gezicht. Sommigen van hen zijn zich er terdege van bewust dat alle donaties van boven komen van onze hemelse Vader die door ons als humanitaire hulpverleners zijn gegeven.

Het was een goede zet om het project “gereedschap” te starten.

Een greep uit het resultaat van de acties: