Reparatie van ingestort dak

Het huisje van het gezin van V. is nog een identiek lemen huisje, oud en vervallen en de kleine woning werd al geruime tijd ondersteund doordat het dak instortte bij een hevige regenbui. De dakpannen zijn binnen in huis terecht gekomen en de toestand bleek levensbedreigend. V. heeft 4 kinderen en ze stuurde ons een noodkreet of we wilden komen kijken naar de kritieke toestand van het dak van haar huis. Door een storm was het dak nog meer ingevallen en gelukkig raakte niemand gewond.

Door gebrek aan middelen op dat moment was het bidden om een oplossing met het doel om het dak lekvrij  te maken voor de winter.

Met de hulp van haar man en enkele vrijwilligers werd een voorlopige dakconstructie met folie en plastic zeilen aangebracht. Dit geeft deze familie voorlopig terug een droge plek om warm en veilig te wonen. Mochten er later financiën komen kunnen we verder nadenken over een duurzame oplossing.

De oude manuele waterpomp was stuk en staat op 10m van de woning. Deze werd vervangen met een hydrofoorgroep en met een leiding tot in het huis.

De ontroerende woorden van V. waren voor ons een zegen: ik zag het niet meer zitten, maar jullie hebben mij opnieuw hoop en levenslust gegeven door jullie omzien naar mijn situatie, jullie daden en jullie gebeden!