Renovatie: dak en vloerbekleding – houthok – slaapkamer

In de hulp aan armen is veel wijsheid nodig om werkelijk het goede te doen. Een jonge vrouw Z. met 3 jonge kinderen woont in een kleine kamer. Ze bezit juist een slaapzetel op een ongelijke onverharde vloer. Er is geen water of badkamer/wc aanwezig. Het betonnen dakje is verouderd. De regen sijpelt naar binnen en het water veroorzaakt schimmel en vocht. Haar man zit in de gevangenis voor criminele feiten. Een klein inkomen van de sociale dienst, nauwelijks te eten of kleding en schoeisel en regelmatig bedelen hiervoor is haar huidige overlevingskans. Soms helpen de buren die het ook al niet te breed hebben.

We moeten goed opletten op welke manier we haar hulp bieden opdat de hulpvaardige buren haar niet zouden uitsluiten door afgunst. In de wijk waar deze vrouw woont is 75%  werkloos en kennen velen gebrek.

We hebben kunnen helpen met het aanleggen van een betonnen vloer in haar kleine leefruimte alsook het bijzetten van een kleine slaapkamer en terras. De hele constructie, inclusief het verouderd betonnen dakje, kreeg een degelijke dakbedekking zodat er geen sprake meer is van vocht en schimmel. Een bewogen Ned.gezin zorgde voor een nieuwe kookkachel en het nieuwe houthok werd voorzien met  winterhout.

Dit gezin kent een hele vooruitgang in hun levenssituatie door deze aanpassingen. Graag zouden we hen willen verder helpen met de afwerking van het bijkamertje en een kleine wc/doucheruimte.