Titel

In het huis van de fam.R. (ouders met 3 kinderen + schoondochter en kleinkind) was de renovatie van de zolderruimte en het dak zeer dringend! De muren waren nat, het rook er muf en alle kleding in de slaapkamer was vochtig. Na een hevige regenbui stond de vloer van de enige slaapkamer volledig onder.

Tijdens ons bezoek bekeken we samen hun situatie en bespraken de mogelijkheden. Zij echter meenden dat we het project meteen zouden starten. Het ging hier duidelijk om een misverstand, maar toen de eigenaar en zijn zoon, zonder onze inspraak, het oude kapotte dak afgebroken hadden, vernamen we dat ze dakloos waren. Om deze mensen zo snel mogelijk uit de nood te helpen moesten we onze planning enigszins reorganiseren.

De installatie van een frame ter voorbereiding van een nieuw dak begon in maart 2019. Een houten constructie werd gemaakt als dakvorm. Deze constructie werd later bedekt met planken als isolatie en met bitumen golfplaten. De schoorstenen werden gesloopt omdat ze niet waren gemetseld. Vanwege het brandgevaar om door het bitumen dak te gaan zijn twee nieuwe schoorsteenpijpen geïnstalleerd.

Er is een nieuwe baby onderweg en met deze verbetering zullen ze niet meer gedwongen worden om te leven in een vochtige, zelfs natte woonkamer in regenachtig weer. De dankbaarheid van de familie R. was zo groot dat de zoon na het werk spontaan trommel op straat ging spelen onmiddellijk bijgestaan ​​door andere muzikanten! We kunnen concluderen dat deze hulp een grote verbetering is van hun levensomstandigheden.