Winterhulp

De meeste arme Roma werken als seizoenarbeider. Ze verdienen als fruitplukkers en arbeiders op het veld. De opbrengst dient om de winterperiode door te komen en te voorzien in aankoop van hout en voedsel. De houtsector heeft afgelopen maanden een felle prijsstijging gekend door de toenemende export. De lokale munt de dinar, kende inmiddels een devaluatie die leidt naar toenemende voedselprijzen. De reserve die opgebouwd werd gedurende de zomermaanden blijkt niet meer voldoende te zijn om de strengste wintermaanden van januari tot maart door te komen.

Met de komende winter in het vooruitzicht en de feestdagen zou het fijn zijn dat ook onze mensen gezellig samen rond de tafel kunnen gaan in een warme kamer. Vooral voor de vele gezinnen waarvoor het een dagelijkse strijd is om voedsel op tafel te zetten voor hun kinderen en voor andere gezinsleden. Speciaal voor de meest kwetsbare gezinnen, alleenstaande moeders, weduwen en oudere mensen, waarvoor wij ons inzetten hebben we jullie steun hard nodig.        WILT U DAAROM EEN GEZIN HELPEN?

Een voedselpakket kost +/- 25€ en bevat: 25kg bloem – 6 liter olie – past en rijst – conserven – instant soep – suiker – iets lekkers voor de kinderen