Winterhout 2019-2020

Voor 85 minderbedeelde Roma (gezinnen) gratis winterhout!

Dit jaar opteren we om telkens een aanhanger met 1,5meter hout in de zomerperiode te schenken om het transportrisico te beperken. In de winterperiode hebben we vaak te maken met gladde en modderige wegen, vooral in de Romawijken waar nog geen asfalt ligt.

Doordat de nood nog steeds groter is dan de middelen zijn we genoodzaakt ons strikt te houden aan onze criteria. De houtbedeling is voornamelijk bedoeld voor weduwen, alleenstaande moeders, oude-zieke mensen zonder enige hulp van familie of andere organisaties.

Met de houthandelaar werd een goede prijs/kwaliteit en leveringstijd overeengekomen. Een grote truck brengt per 12 paletten gekapt hout voor een totale hoeveelheid van 100m3 naar één lokale plaats.

Bij de stapelplaats voor het humanitaire werk werd een afdak gemaakt waar een reserve van hout nog kan drogen om de meeste kwetsbare families te voorzien die in de strenge wintermaanden een te kort zouden hebben. Louis heeft zelf nog meer dan 30m3 hout van eigen bomen gekapt, gezaagd en gekliefd.