Niets gaat verloren.

Papier, karton en folie afkomstig van de verpakkingen van de goederen van het humanitaire werk worden netjes gerecycleerd. Het ietsje meer helpt mensen die het niet breed hebben en meestal spullen recycleren vanuit de vuilniscontainers langs de openbare weg.

In Servië wordt er nog veel gekookt op houtkachels. Sprokkelhout wordt vergaard voor armere gezinnen zodat zij ook in de zomertijd kunnen eten klaarmaken. Veelal gaat het om snoeihout vanuit het bos dat door de houthakkers niet meegenomen wordt. Het hout wordt zorgvuldig gezaagd en per kubieke meter bij de mensen bezorgd.

De corona periode heeft ons de gelegenheid gegeven om het magazijn van het humanitaire werk op te ruimen. Met de resterende kledij en huishoudgerief trokken we naar een achterbuurt in één van de Romawijken te Leskovac.