Meebouwen aan de toekomst van Roma omdat ieder mens telt!

Eén op de drie Roma kan niet voorzien in basisbehoeften, zoals gezond voedsel en verwarming, kan zich elementaire zaken niet veroorloven zoals onverwachte uitgaven, een week vakantie per jaar, een voedzame maaltijd, toereikende verwarming, een wasmachine, kleurentelevisie, telefoon of auto, huur of energierekening. Vele van de mannen in onze doelgroep heeft geen werk en volgt geen onderwijs of opleiding. Ongeveer 70% van de Roma in Servië zijn werkloos.

De meeste leven in een slechte woonsituatie, die wordt gekenmerkt door een lekkend dak, vochtige muren, rottende raamkozijnen of vloeren. Zaken als lang vooruit plannen, investeren in de toekomst voor de kinderen door onderwijs te stimuleren, voorzien voor de winterperiode enz. staan vaak onderaan in de prioriteitenlijst. Het hebben van een dak boven het hoofd, de mogelijkheid om te communiceren met anderen en mobiliteit zijn de belangrijkste doelen. Deze “Roma-cultuur” heeft zich gevormd door de gevolgen van de ervaring van jarenlange uitsluiting en armoede.

Onze visie is om mensen te helpen verandering te brengen en nieuwe hoop te geven in hun moeilijke soms uitzichtloze levenssituatie.

Dank u om onze projecten te volgen en financiëel te ondersteunen!

Elke financiering gebeurt via Tearfund waarvan de gegevens hier onderaan.

Niet vergeten: melding 71001!

Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest en krijgt u 45% terug van de belastingen.